Adrian Popescu

Un ginere sindical informatizeaza ANAF-ul lui Blejnar

Administratia
Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a acordat unei mici firme din
Bucuresti un contract in valoare de 26 milioane lei (peste 6 milioane euro),
pentru sisteme informatice. Castigatorul, DIM Soft SRL, este administrat de
Florica Claudiu Ionut, ginerele lui Aurel Cornea, pana de curand presedinte al
Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). Firma a fost implicata in
anul 2009 intr-un mare scandal, dupa ce a pus mana pe un mega-contract de 100
milioane euro de la Ministerul Comunicatiilor.

Proiectul
intitulat “Solutie integrata
pentru securitate si management ierarhizat – centralizat al posturilor de lucru
si al serverelor teritoriale” este destinat sa uniformizeze exploatarea celor 24.500
statii de lucru, 2.600 laptopuri, platforme centrale de prelucrare si stocare a
datelor a peste 1.000 de servere de capacitate medie si mica dotate cu sisteme
de operare Microsoft Windows, pe care le are in dotare ANAF.

Potrivit datelor
de la Registrul Comertului, DIM Soft SRL isi are sediul pe strada Fagaras din
Capitala.

Sereleul a fost
infiintat in 1994 de trei persoane fizice (Andrei Iliescu,
Adrian Ujeniuc si Marius Ioan Ardeleanu). In iulie 2009, compania a primit de la Ministerul Comunicatiilor un
contract de aproape 100 milioane euro, pentru inchirierea unor licente
Microsoft, necesare sistemelor informatice din administratia publica.

Dupa ce presa a
semnalat modul dubios in care a fost acordat contractul, ministrul
Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a anulat totul. Imediat, cei trei actionari au
vandut compania firmei elvetiene D-CON.NET AG, care il numeste administrator pe
Florica Claudiu Ionut, ce reuseste sa castige din nou mega-proiectul IT.

Presa a speculat
ca Guvernul condus de Emil Boc a dat atunci acel contract pentru a mai atenua
vehementa cu care sindicatele din invatamant pregateau proteste, fiind
nemultumite de reducerea cu 25% a salariilor angajatilor din sistemul bugetar.

Potrivit
informatiilor aparute in presa, Florica Claudiu Ionut este actionar in mai multe firme, printre
care si la Abacus Systems&Software
SRL, ce a primit
contracte pentru in furnizarea de echipamente IT unor institutii publice
centrale: SPP, MAI si Ministerul Educatiei.

In ultimul
bilant depus la Ministerul Finantelor, DIM Soft SRL avea 20 de angajati in
2009, an in care a inregistrat o cifra
de afaceri de 95 milioane si un profit de 6,1 milioane lei.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Un ginere sindical informatizeaza ANAF-ul lui Blejnar

  1. Sorin

    La noi nimic nu este ilegal. De fapt, nici nu exista coruptie. Ce naiba cauta rudele unui mare sindicalist in afaceri cu statul? Oamenii nu mai au incerdere in liderii de sindicali, si-au dat seama ca astia fac afaceri exact cu politicienii, pe care ii injura lumea pe la televizor.

    Reply
  2. BOBY

    Mafioti se perinda modul de operare ramane acelasi FLORICA CLAUDIU IONUT este la fel ca REMUS TRUICĂ FOSTUL ŞEF DE CABINET AL PREMIERULUI ADRIAN NĂSTASE ajuns multimilionar. Bărbatul, un oarecare Truică Remus, avea să intre într-un palat, Palatul Victoria, clădire unde se va transforma ca în basm dintr-un slujitor, în prinţ. El este unul dintre personajele serialului „Milionarii ascunşi ai României”.
    Din Palatul Victoria în Palatul Snagov
    În ciuda sărăciei care reiese din bilanţul firmelor din ţară, REMUS TRUICĂ deţine proprietăţi impresionante. Întrebat cum justifică el diferenţa dintre veniturile din ţară şi averea expusă, Remus Truică a refuzat să răspundă. În pădurea Snagov, la câţiva kilometri de Bucureşti, omul de afaceri şi-a ridicat un palat de vis, pe un teren de cel puţin două hectare. În faţa palatului ridicat pe trei etaje se întinde o piscină mare cât să ancorezi un iaht. Lângă, sunt amplasate două terenuri sportive, unul de tenis şi altul de fotbal. Cei care i-au călcat pragul spun că vila beneficiază de un sistem avangardist de încălzire care, în mod computerizat, alternează mai multe surse de energie, alegând cea mai eficientă soluţie în funcţie de vreme. Domeniul este patrulat de îngrijitori asiatici, cu ATV-uri şi maşini de tuns gazonul(Domeniul ridicat de Remus Truică la Snagov se întinde pe o suprafaţă mai mare de două hectare şi are teren sportiv cu nocturnă şi piscină „olimpică“). Dar proprietatea de la Snagov, care se întinde pe câteva hectare, nu e singura agoniseală a lui REMUS TRUICĂ în cei 8 ani de când a părăsit funcţia de şef al Cancelariei premierului Adrian Năstase. La diferite evenimente mondene Truică devine subiect de discuţie, fiind admirat pentru apartamentul său din Monte Carlo, unde ar avea ancorat şi un iaht în valoare de 7 milioane de euro, dar şi pentru vila din Caraibe, de pe insula St. Martin. Pe uscat, Truică a fost văzut la volanul mai multor maşini, valoarea colecţiei auto depăşind un milion de euro: Ferarri (330 de mii de euro), Mercedes S 500 (aproximativ 90 de mii de euro), Mercedes SLR (aproximativ 500 de mii de euro), Range Rover Supercharged (peste 100 de mii de euro) şi un Aston Martin (aproximativ 150 de mii de euro). Remus Truică nu stăpâneşte doar apa şi uscatul. El a cucerit şi aerul, înfiinţându-şi, alături de un asociat, o companie aeriană de transport de pasageri cu elicoptere.
    Un început total.
    În aprilie 1999, când avea 29 de ani, tânărul Truică se avânta în afaceri înfiinţând firma TotalNet SA, o societate al cărei obiect de activitate era furnizarea de servicii de internet. I-a mers prost din prima. În primul an de activitate abia reuşise să adune venituri cam cât un chioşc de ziare (90 de mii de lei). Venirea PDSR la guvernare a coincis cu creşterea veniturilor firmei de 25 de ori în doar doi ani. Conform Ministerului de Finanţe, firma

    Reply
  3. BOBY II

    Pleacă ai noştri, vin tot ai noştri.
    Plecarea din Guvern a lui Truică a fost de faţadă. În realitate, în ciuda schimbării culorii politice a guvernanţilor, afaceristul a avut grijă să păstreze legături fine cu oamenii din noul executiv de dreapta. Locul eliberat în Guvern de el a fost preluat de un apropiat de-al său: Andrei Marius Marcovici, consilier personal al lui Călin Popescu Tăriceanu. Acelaşi Marcovici este administrator la una dintre firmele lui Truică, TRG Agent de Asigurare, unde Remus deţine 30% din părţile sociale. Mariajul dintre Truică şi noua guvernare fusese pus la cale, cel puţin în acte, pe o insulă toropită de căldura soarelui caraib, unde îşi are sediul unul dintre acţionarii din TRG, un off-shore. Cu trei luni înainte de alegerile din 2004, care aveau să-l aducă la conducerea Executivului pe Călin Popescu Tăriceanu, Remus Truică înfiinţează societatea Generic Pharma în care se asociază cu un off-shore cu sediul în Caraibe: STG Ventures Ltd., cu adresa pe Insula Tortola (Insulele Virgine Britanice), strada Waterfront nr. 333. În spatele acestui off-shore se aflau, de fapt, consultanţii politici ai lui Adrian Năstase din timpul alegerilor pierdute în 2004: Shimon Sheves, Tal Silberstein şi Gil Birger. Trei ani mai târziu, acelaşi off-shore oferea consultanţă inamicului politic al lui Năstase, adică lui Călin Popescu Tăriceanu. Consilierea liberalului s-a făcut printr-o firmă în care era acţionar şi Dan Andronic: First One Communication. Potivit unei decizii publicate în 2009 în Monitorul Oficial, STG Ventrures Ltd. deţinea 21,9% din acţiunile firmei First One Communication, care acum este controlată în totalitate de Dan Andronic.
    Reţeaua oamenilor de influenţă În prezent, Remus Truică a reuşit să-şi formeze o reţea de relaţii care bat până în lumea celor mai bogaţi oameni ai lumii. Pentru el lucrează chiar locotenenţii lui Beny Steinmetz, aflat în top 300 cei mai bogaţi oameni ai planetei. Steinmetz, cu o avere estimată de revista „Forbes” la 4 miliarde de dolari, a trimis-o în România pe belgianca Sandra Meloni Horemans, special să-l ajute pe Truică. Horemans administrează societatea BRG Residencial Consulting Services SRL, unde Remus Truică împarte beneficiile în mod egal cu un off-shore controlat de Steinmetz, Riverside Real Estate Corp, cu sediul tot în Caraibe. Afaceristul român şi-a construit în ţară o reţea de prieteni din diferite zone ale societăţii. Miron Mitrea, Adrian Năstase, Şerban Mihăilescu, zis Miki Şpagă, Vlad Moisescu, şeful PNL Sector 1 din Capitală, şi omul de afaceri Puiu Popoviciu sunt numai câţiva dintre prietenii lui Truică. Tot el este şi finul lui Eugen Bejinariu, actual deputat PSD, fost secretar general al Guvernului Năstase. De pe lista prietenilor lui Truică nu pot lipsi cei care l-au „iniţiat” în afaceri: Alexandru Bitnner şi Adrian Petrache, consideraţi oameni de

    Reply
  4. pt sorin

    eu m-as feri de generalizari, sorin. e o treapta catre dictatura. nu ajuti pe nimeni generalizand. de la unul nu poti trage concluzia ca toti sunt la fel, atentie!

    Reply
  5. mikiste

    Sorin are perfecta dreptate.
    Daca nu toti, majoritatea liderilor de sindicat dirijeaza actiunile sindicale in functie de interesul lor „economic”.Datorita domnului Aurel Cornea si a altor lideri din educatie, invatamantul romanesc e in colaps.Apropo, oare ce functie ocupa acum d-l Cornea?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *